Trottens betraktelser

Cyniskt raljerande och surt gnällande om aktuella ämnen

Min bilder
Namn:
Plats: Lidköping, Skaraborg, Sweden

lördag, december 02, 2006

TV-kväll med Fidel


Nu har jag laddat upp med en påse chips och några flaskor Guiness och sitter och laddar inför kvällens tema-kväll tillägnad Fidel Castro (med bla. geniet Oliver Stones mycket intressanta dokumentär Commendante). Jag har dock lite blandade känslor inför Castro och systemet på Kuba. Visst är jag glad att det kubanska folket lyckades jaga iväg kapitalisterna och dessutom har lyckats hålla Ronald McDonald på avstånd i 50 år. Men däremot så är jag bekymrad över bristen på politiska friheter på den karibiska ön. Jag kan till viss del förstå att det behövs lite hårda tag när man har en fientligt inställd supermakt inom några kilometers avstånd, men ett samhälle där man inte får säga eller tycka vad man vill, organisera sig runt vilken politisk plattform man vill, eller fritt får ge ut vilka tidningar man vill, är inte värd att kallas vare sig demokratisk eller socialistisk. Kubanerna behöver ta revolutionen till nästa nivå om den ska överleva även när Castro är borta.
Segt det där med att man inte kan ge ett rakt besked på frågan "stödjer du Kuba", men mitt svar blir ett försiktigt "nja".
//Trotten

1 Comments:

Blogger Jah Hollis said...

Guinness, stavas det. Ett av mest svårstavade orden som finns om man ska döma efter alla varianter av stavningar som jag har sett. Men gött är det!

7:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home