Trottens betraktelser

Cyniskt raljerande och surt gnällande om aktuella ämnen

Min bilder
Namn:
Plats: Lidköping, Skaraborg, Sweden

söndag, april 30, 2006

Om lönerna i vården...


Igår så var jag framme på torget här i Lidköping och gjorde delade ut flygblad om vår spelning på 1 Maj.
Partierna hade även dom krypit fram från sina hålor. Sossarna och Moderaterna var där och försökte övertyga oss om att just DERAS sätt att förstöra världen är bäst. Moderaterna delade ut ballonger och sossarna hade en skål med godis på sitt bokbord. Allting för att försöka hjärntvätta små barn! Äckligt!
Framme vid torget fanns även Vårdförbundet och delade ut information om sin situation. Jag har ett av flygbladen här och måste säga att jag blir chockad när jag läser det. Vårdpersonalen räddar liv, tar hand om våra svaga och sjuka, sköter om gammelmorfar på långvården,förlöser barn, torkar skit, lägger om sår, och har ett arbete som dom flesta av höjdarna som styr oss inte skulle palla med en dag!Och vad är tacken?
Sjuksyrrorna ska ha vår respekt och vårt stöd för att dom tar hand om våra svaga och sjuka!Men det står i flygbladet att en barnmorska som har 180 högskolepoäng bara tjänar 21300 kr i månaden. När hon sedan har slitit i 30 långa år för att rädda liv så har hennes lön inte stigit med mer än 2300 kr sen hon var helt grön
och kom direkt från högskolan för 30 år sen. Skandal! Hur fan kan en aktiespekulant som säljer värden som inte finns tjäna mer än en sjuksköterska som arbetat i 30 år med att rädda liv! Förjävligt, eller hur?

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sjuksköterskornas löner är ett skämt, men med ett fackförbund som Vårdförbundet behöver man inga fiender. Det är inte ens ett fack, det är en karriärspinne på väg till toppjobben och krukväxter i fönstrena. Uack!

9:47 fm  
Anonymous Anonym said...

Det som man ofta glömmer att ta med i beräkningarna vad gäller löner är om de som åsyftas har studieskulder eller ej. Om jag förstått det hela rätt är sjuksköterskeprogrammet treårigt, vilket innebär en studieskuld på ca 150 000 kronor.

Lönen måste räknas in genom att man drar av CSN-amorteringarna från grundlönen. Därigenom blir lönerna för sjuksköterskorna ännu lägre.

Vad som skulle behövas är ett införande av studielön istället för studielån + att alla studieskulder skrivs av samt att även invandrare får CSN-stöd; man ska inte behöva ha bott i landet i två år för att få rätt till studielön (i synnerhet inte då man är beroende av svenskastudier de första åren för att ha bättre förutsättningar att få jobb).

Ropen skalla, studielön åt alla!

12:35 em  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

12:19 em  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

1:44 em  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

3:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home